Dip van opgeklopte roomkaas met pompoen en tijm
Simpele maar smakelijke dip van roomkaas met verse tijm en geroosterde pompoen.
Dip van opgeklopte roomkaas met pompoen en tijm
Simpele maar smakelijke dip van roomkaas met verse tijm en geroosterde pompoen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 g flespompoen
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gerookt paprikapoeder
230 g roomkaas op kamertemperatuur
2 eetlepels tijm, vers
10 takjes tijm, vers
1 eetlepel citroensap
1/4 theelepel peper
1 eetlepel pompoenpitten
Stap voor stap
Schil de flespompoen. Snijd in schijfjes. Druppel 2 eetlepels olijfolie over de pompoen en bestrooi met gerookt paprikapoeder. Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C en bak 45 minuten. Laat de jam afkoelen.
Doe de roomkaas in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde bevestigd. Meng en klop gedurende 1 minuut op snelheid 4. Voeg verse tijm, citroensap en peper toe. Voeg de afgekoelde pompoenschijfjes toe en klop op snelheid 4 tot het mengsel glad is.
Druppel de rest van de olijfolie erover en strooi de pompoenpitten en wat tijmblaadjes erover.