Skip the navigation

Dip van opgeklopte roomkaas met pompoen en tijm

KitchenAid chef-kok

Simpele maar smakelijke dip van roomkaas met verse tijm en geroosterde pompoen.

whippedcreamcheesedip_thumbnail.jpg

Dip van opgeklopte roomkaas met pompoen en tijm

KitchenAid chef-kok

Simpele maar smakelijke dip van roomkaas met verse tijm en geroosterde pompoen.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
25min
Koken
45min
Totaal
1h10
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

400 g flespompoen

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel gerookt paprikapoeder

230 g roomkaas op kamertemperatuur

2 eetlepels tijm, vers

10 takjes tijm, vers

1 eetlepel citroensap

1/4 theelepel peper

1 eetlepel pompoenpitten

Stap voor stap

  1. Schil de flespompoen. Snijd in schijfjes. Druppel 2 eetlepels olijfolie over de pompoen en bestrooi met gerookt paprikapoeder. Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C en bak 45 minuten. Laat de jam afkoelen.

  2. Doe de roomkaas in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde bevestigd. Meng en klop gedurende 1 minuut op snelheid 4. Voeg verse tijm, citroensap en peper toe. Voeg de afgekoelde pompoenschijfjes toe en klop op snelheid 4 tot het mengsel glad is.

  3. Druppel de rest van de olijfolie erover en strooi de pompoenpitten en wat tijmblaadjes erover.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale