Skip the navigation

Eenvoudig bananenbrood

KitchenAid chef-kok

Niets is heerlijker dan zelfgebakken bananenbrood.

Import-Recipe - Easy banana bread

Eenvoudig bananenbrood

KitchenAid chef-kok

Niets is heerlijker dan zelfgebakken bananenbrood.

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
10min
Koken
45min
Totaal
55min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

60+16,7 g havermout

1/3 theelepel zout

2/3 theelepel baksoda

2/3 theelepel bakpoeder

33 g kokossuiker

1 bananen, rijp

2/3 eieren

1/3 theelepel vanille-extract

2/3 theelepel appelazijn

22 g pindakaas

een snufje (voor de topping) a pinch of kaneel

Stap voor stap

  1. Doe de 180 g havermout in de kan van de KitchenAid K400 blender. Mix op snelheid 5 tot een fijn poeder.


  2. Doe het havermoutpoeder, het zout, de baksoda, het bakpoeder en de kokossuiker in een kom en roer.


  3. Doe 2/3 van de bananen in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 4 gedurende 30 seconden tot de bananen zijn gepureerd.


  4. Voeg de eieren, het vanille-extract, het appelazijn en de pindakaas toe. Mix op snelheid 4.


  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en de 50 g havermout. Mix op snelheid 4 tot een glad beslag. Giet het beslag in een broodvorm met bakpapier.


  6. Snijd de rest van de banaan in de lengte doormidden en leg deze op het beslag. Bestrooi met wat havermout en kaneel.


  7. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.