Eenvoudig flatbread
Dit eenvoudige flatbread is ideaal als voorgerecht of bijgerecht.
Eenvoudig flatbread
Dit eenvoudige flatbread is ideaal als voorgerecht of bijgerecht.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 g bloem
1/2 theelepel zout
50 g boter
185 ml volle melk
1 eetlepel olie
Stap voor stap
Doe melk en boter in een pan en verwarm tot de boter net is gesmolten.
Giet het mengsel in de kom van de mixer/keukenrobot met kneedhaak.
Voeg bloem en zout toe. Kneed 3 minuten op snelheid 4 tot het deeg glad is.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en snijd het in 4 stukken.
Maak een bal van elk stuk deeg en rol elke bal uit tot je een platte cirkel hebt van ongeveer 0,4 cm dik.
Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg er één flatbread in. Bak ongeveer 90-120 seconden totdat er bubbels in het deeg verschijnen en draai het flatbread vervolgens om.
Druk het flatbread omlaag als het omhoog komt. Herhaal het proces met de resterende flatbreads.
Bestrijk met boter en gehakte knoflook.