Eigengemaakt bagels
Dit is een feilloos recept voor het maken van taaie New Yorkse bagels.
Eigengemaakt bagels
Dit is een feilloos recept voor het maken van taaie New Yorkse bagels.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
280 ml water, lauwwarm
20 g basterdsuiker
7 g droge instant gist
440 g bloem
2 theelepels zout
2 eetlepels maanzaadjes
Stap voor stap
Doe het water, de basterdsuiker en de droge gist in de kom van een foodprocessor met deegmes. Pulseer 5 keer en laat 5 minuten rusten.
Voeg de helft van de bloem toe en begin met mixen op snelheid 1. Voeg de rest van de bloem geleidelijk toe. Meng tot zich een plakkerig, maar soepel deeg heeft gevormd. Doe het deeg in een ingevette kom en laat 1 uur rusten op een warme plaats.
Duw het gerezen deeg omlaag en snijd het in 8 gelijke stukken. Vorm het deeg tot bolletjes en maak een gat door met je wijsvinger in het midden van de deegbolletjes te drukken. Zwaai het deeg rond je vinger om een 4 cm brede opening te maken. Laat 10 minuten rusten.
Breng een grote pan water aan de kook en pocheer de bagels 30 seconden aan elke kant. Schik de gepocheerde bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Strooi zaden over de bagels. Bak 20 minuten op 220 °C.