Eigengemaakt geroosterd brood met zalm
Dit geroosterde brood met zalm en avocado-chimichurri is heerlijk als ontbijt, brunch of lunch!.
Eigengemaakt geroosterd brood met zalm
Dit geroosterde brood met zalm en avocado-chimichurri is heerlijk als ontbijt, brunch of lunch!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
25 g koriander
25 g peterselie
1 limoen
1 avocado
3 knoflookteentjes
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel zout
100 ml olijfolie
6 sneetjes brood
3 tomaten
250 g warm gerookte zalm
Stap voor stap
Doe de verse koriander en peterselie in de mengkom van de foodprocessor. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de kan. Voeg avocado, teentjes knoflook, chilivlokken, zout en olijfolie toe. Pulseer om te mengen.
Stel de broodrooster in op de gewenste mate van bruining. Doe de sneetjes brood in de sleuven van de broodrooster om ze te roosteren.
Smeer de chimichurri op het geroosterd brood. Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op het brood. Verdeel ten slotte de warme gerookte zalm erover.