Eigengemaakt tapenade
Serveer deze zoute olijvenspread op een krokante crostini.
Eigengemaakt tapenade
Serveer deze zoute olijvenspread op een krokante crostini.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
120 g zwarte olijven, zonder pit
90 g groene olijven, zonder pit
50 g geroosterde rode paprika
1/4 citroen
1 teentje knoflook
5 g peterselie
60 ml olijfolie
1 stokbrood
1 eetlepel olijfolie
Stap voor stap
Doe de 2 soorten olijven en de geroosterde paprika in de draadloze hakmolen. Pers de citroen erboven uit en voeg de peterselie, knoflook en 60 ml olijfolie toe. Zet de hakmolen op snelheid 2 en pulseer 20 keer totdat je de gewenste consistentie hebt.
Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Stel de broodrooster in op de gewenste mate van bruining. Doe de sneetjes brood in de sleuven van de broodrooster om ze te roosteren.