Skip the navigation

Espresso macchiato

KitchenAid chef-kok

Kies voor een delicate verwennerij deze speciale espresso die is gegarneerd met een toef melkschuim!

espressomacchiato_wallpaper_vip_header_image.jpg

Espresso macchiato

KitchenAid chef-kok

Kies voor een delicate verwennerij deze speciale espresso die is gegarneerd met een toef melkschuim!

Hulpmiddelen

CoffeeMachine
Voorbereiden
5min
Totaal
5min
Serveren
1
Moeilijkheidsgraad
Easy

Ingrediënten

20 ml melk

25 ml (1 shot) espresso

naar smaak cacaopoeder

naar smaak suiker

Stap voor stap

  1. Espresso macchiato betekent "gemarkeerde" of "gevlekte" espresso in het Italiaans. De espresso wordt eerst in het glas gegoten, gevolgd door een kleine hoeveelheid gestoomde melk en schuim. Ideaal voor iedereen die houdt van een rijke, krachtige smaak!

  2. Schuim de melk op in een 'microschuim' dat bijna het dubbele volume van de oorspronkelijke melk bevat, met behulp van het stoompijpje.

  3. Bereid de espresso-shot in je favoriete kopje.

  4. Voeg een beetje opgeschuimde melk toe aan de espresso.

  5. Voeg naar smaak een beetje cacao toe en serveer

  6. Gebruik havermelk voor een zuivelvrij alternatief.