Eton mess
Knapperige meringue, slagroom en bessen: er is haast geen zomerser dessert dan de Eton mess!
Eton mess
Knapperige meringue, slagroom en bessen: er is haast geen zomerser dessert dan de Eton mess!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 eiwitten
130 g basterdsuiker
500 g bessen
500 ml slagroom
1 eetlepel poedersuiker
Stap voor stap
Doe de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot.
Bevestig de draadgarde en zet de snelheidshendel op 10.
Klop de eiwitten tot je stijve pieken kunt maken.
Voeg tijdens het mixen 1/3 van de suiker toe en wacht tot je weer stijve pieken kunt maken. Herhaal dit twee keer met de resterende suiker.
Schep grote lepels meringue op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak gedurende 1 uur en 20 minuten in een voorverwarmde oven op 120 °C en laat volledig afkoelen in de oven.
Schenk de slagroom in de kom van een mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde. Mix op snelheid 10 totdat de slagroom zijn vorm behoudt. Meng niet te lang door.
Breek de meringue in stukken en doe een laag meringue in dessertkommen. Voeg een schep slagroom en bessen toe. Plaats nog een laag meringue, room en bessen en eindig met wat poedersuiker.