Flapjack
Een flapjack is een zoete en knapperige reep waar je heerlijk van kunt genieten bij een kopje thee.
Flapjack
Een flapjack is een zoete en knapperige reep waar je heerlijk van kunt genieten bij een kopje thee.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g boter
60 g stroop
66 g lichtbruine suiker
133 g havermout
1/12 theelepel kaneel
Stap voor stap
Verwarm de boter, stroop en suiker in een pan. Blijf roeren tot alles is opgelost.
Doe de haver en kaneel in de kom van een mixer/keukenrobot en bevestig de platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 15 seconden.
Voeg het botermengsel toe en meng op snelheid 2 tot alle haver is bedekt. Doe het mengsel in een vierkant bakblik dat royaal is ingevet met boter. Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C totdat de randen goudbruin zijn.
Het midden blijft 'wiebelen'. Laat het 4 uur afkoelen in een bakje.
Verwijder uit het bakblik en snijd in vierkante blokjes.