Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g ongezouten boter
110 g stroop
110 g lichtbruine suiker
200 g havermout
Stap voor stap
EEN RECEPT VAN EDD KIMBER. Doe de boter, de stroop en de lichtbruine suiker in de kom van de cookprocessor met de StirAssist-menger en sluit het deksel. Stel de temperatuur in op 60 °C gedurende 3 minuten en de snelheid op 3. Druk op de startknop.
Voeg de havermout toe en sluit het deksel. Houd de knop 'Quick Stir' (Snel roeren) 20 seconden ingedrukt. Schraap het flapjack-mengsel in een vierkante taartvorm van ongeveer 20 x 20 cm die licht is ingevet en is bekleed met bakpapier. Bak 35 minuten op 180 °C.
Laat het mengsel eerst helemaal afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt en in stukken snijdt.
Als je flapjacks hebt overgehouden, kun je ze over ijs verbrokkelen.
Wanneer je de havermout toevoegt, kun je wat gehakte stemgember toevoegen om flapjacks met een gembersmaakje te maken.
Je kunt 50 g havermout vervangen door gedroogde kokosrasp om kokosflapjacks te maken.
Edd is een professionele bakker, foodschrijver en tv-persoonlijkheid. Na zijn studie politicologie aan de universiteit ging Edd aan de slag in het bankierswezen, maar hij had er geen plezier in. Nadat hij in 2010 de originele serie van het populaire BBC-programma 'The Great British Bake Off' had gewonnen, heeft hij dus de kans gegrepen om zijn passie voor het bakken te volgen. Sinds het programma is hij bij verschillende tv-programma's te gast geweest en zijn recepten verschijnen regelmatig in populaire Engelse foodmagazines. In 2013 runde Edd een pop-upbakkerij bij Fortnum and Mason, waar hij zijn favoriete recepten uit zijn boeken maakte. Hij heeft twee boeken geschreven: 'The Boy Who Bakes', uitgegeven in 2011 en 'Say It With Cake' in 2012.