Focaccia met knoflook en Parmezaanse kaas
Knapperig en geurend naar knoflook van buiten, luchtig en vol olijfolie van binnen. Dit is een recept voor een echt Italiaanse focaccia.
Focaccia met knoflook en Parmezaanse kaas
Knapperig en geurend naar knoflook van buiten, luchtig en vol olijfolie van binnen. Dit is een recept voor een echt Italiaanse focaccia.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 ml warm water
2 theelepels droge instant gist
1 eetlepels suiker
3 eetlepels olijfolie
550 g bloem
1 eetlepels grof zeezout
2 knoflookteentjes, geraspt
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Stap voor stap
Doe het warme water, droge instant gist, suiker, 1 eetlepel olijfolie, bloem en zout in de kom van een mixer met kneedhaak. Meng op snelheid 2 tot een vochtig en kleverig deeg.
Dek de kom af met een theedoek en laat ongeveer 15 minuten rusten op een warme plaats. Maak je handen vochtig en vouw het deeg 4 keer, waarbij je de kom 90° draait tussen elke vouwhandeling. Dek af met een theedoek en laat ongeveer 10 minuten rusten. Herhaal de vouwstap nog 3 keer.
Bestrijk het deeg met olie, dek het af met plastic folie en een theedoek. Laat het deeg ten minste 1,5 uur rijzen tot het is verdubbeld in grootte en er luchtbelletjes aan het oppervlak ontstaan.
Bestrijk een bakvorm met olie. Schud de kom heen en weer tot de luchtbelletjes op het deeg opengaan en doe het deeg over in de bakvorm. Verspreid het deeg voorzichtig tot in de hoeken. Laat het nog eens 30 minuten rusten. Meng de resterende olie, de knoflook en Parmezaanse kaas door elkaar. Besprenkel de bovenkant van het deeg met de olijfolie en druk met je vingers kuiltjes in het deeg.
Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C. Neem het brood uit de vorm en laat het rusten op een rooster.