Gebakken rijst met tofu
Gebakken rijst met tofu
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 knoflookteentjes, gepeld
1 rode chilipeper, zaden verwijderd
250 g gekookte rijst
150 g broccoli, in kleine roosjes
150 g paksoi, in stukken van 2 cm gesneden, inclusief de groene gedeelten
100 g prei, in halve ringen gesneden
3 eetlepels oestersaus
1 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels bruine suiker
250 g tofu, in blokjes gesneden
2 eieren, losgeklopt in een aparte kom
Een handjevol koriander, grof gehakt
Stap voor stap
Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de knoflook en chili toe. Sluit het deksel en druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag. Vervang het MultiBlade-mes door de StirAssist-menger. Voeg de broccoli, paksoi, prei, oestersaus, sesamolie, soja en suiker toe. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Selecteer FRY P2 en druk op Start. Stap 1 wordt op het display weergegeven. Druk op Start om te bevestigen.
Na stap 1: doe de rijst, tofu en losgeklopte eieren in de kom. Sluit het deksel weer maar verwijder het maatbekertje. Druk op Start om stap 2 te starten. Maak af met koriander en serveer direct.
De rijst kun je het beste een dag van tevoren koken, zodat die goed droog is (zie het recept 'rijst koken' op de website).