Skip the navigation

Gebakken rijst met tofu

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Fried rice with tofu

Gebakken rijst met tofu

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

CookProcessor
Voorbereiden
5min
Koken
15min
Totaal
20min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

3 knoflookteentjes, gepeld

1 rode chilipeper, zaden verwijderd

250 g gekookte rijst

150 g broccoli, in kleine roosjes

150 g paksoi, in stukken van 2 cm gesneden, inclusief de groene gedeelten

100 g prei, in halve ringen gesneden

3 eetlepels oestersaus

1 eetlepels sesamolie

2 eetlepels sojasaus

2 theelepels bruine suiker

250 g tofu, in blokjes gesneden

2 eieren, losgeklopt in een aparte kom

Een handjevol koriander, grof gehakt

Stap voor stap

  1. Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de knoflook en chili toe. Sluit het deksel en druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag. Vervang het MultiBlade-mes door de StirAssist-menger. Voeg de broccoli, paksoi, prei, oestersaus, sesamolie, soja en suiker toe. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Selecteer FRY P2 en druk op Start. Stap 1 wordt op het display weergegeven. Druk op Start om te bevestigen.

  2. Na stap 1: doe de rijst, tofu en losgeklopte eieren in de kom. Sluit het deksel weer maar verwijder het maatbekertje. Druk op Start om stap 2 te starten. Maak af met koriander en serveer direct.

  3. De rijst kun je het beste een dag van tevoren koken, zodat die goed droog is (zie het recept 'rijst koken' op de website).