Skip the navigation

Geblende cocktail met salie honing en ananas

KitchenAid chef-kok

Deze unieke tropische cocktail is een prachtige combinatie van salie, honing en ananas, perfect voor dagen dat je iets te vieren hebt. Maak er zelf een met je KitchenAid blender.

Import-Recipe - Sage Honey Pineapple Blended Cocktail

Geblende cocktail met salie honing en ananas

KitchenAid chef-kok

Deze unieke tropische cocktail is een prachtige combinatie van salie, honing en ananas, perfect voor dagen dat je iets te vieren hebt. Maak er zelf een met je KitchenAid blender.

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
3min
Koken
20min
Totaal
23min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

600 g bevroren ananas

60 ml limoensap

115 ml wodka

60 g honing

5 takjes verse salie (plus extra voor de garnering)

175-200 g ijs

120 ml water

Stap voor stap

  1. Maak de salie-honingsiroop. Doe de honing, de salie en het water in een steelpan met 5 takjes verse salie. Verwarm op middelhoog vuur tot het mengsel begint te borrelen. Zet het vuur iets lager en laat het mengsel 15 minuten zacht pruttelen. Zet het vuur uit en laat het mengsel 30 minuten afkoelen. Haal dan de salie eruit.


  2. Doe de bevroren ananas, de wodka, het limoensap en de salie-honingsiroop in de blender. Meng op de smoothiestand en laat de hele cyclus lopen. Serveer direct en garneer met een geroosterd salieblad. Opmerking: je kunt de salieblaadjes roosteren door ze met een tang vast te houden en ze boven een vlam te houden tot de randjes licht gebrand zijn. Heb je geen diepvriesananas? Gebruik dan een verse. Haal eerst de schil eraf en de kern eruit. Snijd het ananasvlees in lange repen en snijd de repen in kleine blokjes. Verdeel de blokjes in een enkele laag over een plaat en zet ze in de vriezer totdat ze helemaal bevroren zijn (ongeveer 30-45 minuten).