Gestoomde bao-broodjes
Gestoomde bao-broodjes
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 g bloem
30 g maizena
5 g droge gist
bakpoeder
1 1/3 eetlepel basterdsuiker
zout
165 ml Water
1 1/3 eetlepel plantaardige olie
gemengde zaadjes
Stap voor stap
Doe alle ingrediënten (behalve de zaadjes) in de kom van de cookprocessor met het deegmes. Selecteer 'DOUGH P1' en druk op de startknop om het programma te activeren.
Druk na Stap 1 op de startknop om door te gaan.
Verhoog na STAP 2 de tijd voor STAP 3 naar 45 minuten. Druk op Start om verder te gaan.
Haal het gerezen deeg uit de cookprocessor, verdeel het in 12 gelijke stukken (als je het recept voor 6 personen maakt) en rol het tot balletjes.
Leg de broodjes op vierkantjes van bakpapier en bedek ze zorgvuldig met plasticfolie. Zet de broodjes 30 minuten aan de kant of totdat ze gerezen zijn.
Vul de cookprocessor met ongeveer 500 ml kokend water en plaats het onderste stoombakje en het deksel op de kom van de cookprocessor. Selecteer 'Steam P1' en verhoog de tijd naar 15 minuten. Besproei de broodjes met een beetje olie en bestrooi met wat zaadjes. Plaats de 4 broodjes tegelijk in de stomer en druk op de startknop om het programma te activeren. Herhaal het programma naar behoefte totdat alle broodjes gaar zijn.
Het is gemakkelijker om veel van deze broodjes tegelijk te maken, dus maak er een groot aantal van en vries de broodjes die je niet nodig hebt in. Wanneer je ze nodig hebt, warm je de broodjes gewoon even op in de stomer.
Snijd de broodjes doormidden en vul ze met allerlei soorten vullingen, waaronder buikspek voor een klassieke Taiwanese Gua Bao.
Je kunt de broodjes ook vullen voordat je gaat stomen. Vul ze met een mengsel van gebarbecued buikspek om Char Siu Bao te maken.
Edd is een professionele bakker, foodschrijver en tv-persoonlijkheid. Na zijn studie politicologie aan de universiteit ging Edd aan de slag in het bankierswezen, maar hij had er geen plezier in. Nadat hij in 2010 de originele serie van het populaire BBC-programma 'The Great British Bake Off' had gewonnen, heeft hij dus de kans gegrepen om zijn passie voor het bakken te volgen. Sinds het programma is hij bij verschillende tv-programma's te gast geweest en zijn recepten verschijnen regelmatig in populaire Engelse foodmagazines. In 2013 runde Edd een pop-upbakkerij bij Fortnum and Mason, waar hij zijn favoriete recepten uit zijn boeken maakte. Hij heeft twee boeken geschreven: 'The Boy Who Bakes', uitgegeven in 2011 en 'Say It With Cake' in 2012.