emeagif
Skip the navigation

    Groentenfrittata

    KitchenAid chef-kok

    Een perfecte frittata vol zomergroenten.

    Import-Recipe - Veggie frittata

      Groentenfrittata

      KitchenAid chef-kok

      Een perfecte frittata vol zomergroenten.

      Hulpmiddelen

      StandMixer
      FoodProcessorAttachment
      Voorbereiden
      10min
      Koken
      30min
      Totaal
      40min
      Serveren
      6
      Moeilijkheidsgraad
      Makkelijk

      Ingrediënten

      1 courgette

      1 rode paprika

      80 g gruyèrekaas

      5 eieren

      120 g ricotta

      1/2 ui

      2 basilicumblaadjes

      2 eetlepel olijfolie

      1/2 theelepel zout

      1/4 theelepel peper

      Stap voor stap

      1. Bevestig de foodprocessor met de snijroosterschijf op de mixer/keukenrobot. Hak de ui op snelheid 6.

      2. Giet olie in een ovenbestendige koekenpan. Bak de ui gedurende 3 minuten in de koekenpan op middelhoog vuur.

      3. Hak de courgette en rode paprika met de foodprocessor en de snijroosterschijf op snelheid 4.

      4. Voeg de courgette en rode paprika toe aan de pan en bak gedurende 5 minuten op middelhoog vuur tot de groenten zachter worden.

      5. Doe de eieren, de gruyèrekaas, de ricotta, het zout en de peper in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en mix gedurende 1 minuut op snelheid 4.

      6. Giet het mengsel in de koekenpan, voeg basilicumblaadjes toe en meng alles voorzichtig.

      7. Laat 8–10 minuten bakken op laag vuur. Zet de pan in de oven en bak onder de grill bij 220°C, gedurende 8 minuten of tot goudbruin en gestold.