Skip the navigation

Halloweenkoekjes

KitchenAid chef-kok

Griezelige spookkoekjes, perfect voor een Halloweenfeest.

Import-Recipe - Halloween biscuits

Halloweenkoekjes

KitchenAid chef-kok

Griezelige spookkoekjes, perfect voor een Halloweenfeest.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
5min
Koken
15min
Totaal
20min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

155 g bruine boter, afgekoeld

130 g basterdsuiker

45 g bruine suiker

1 theelepel vanille-extract

180 g bloem

5 eetlepel cacaopoeder

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel baksoda

30 g poedersuiker

2 theelepel melk

Stap voor stap

  1. Doe de basterdsuiker, bruine suiker, bruine boter, cacaopoeder, bloem, baksoda, het vanille-extract en zout in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak.

  2. Zet de snelheidshendel op 4 en mix 3 minuten tot alles goed is gemengd.

  3. Wikkel het deeg stevig in huishoudfolie en laat het ten minste 30 minuten in de koelkast rusten.

  4. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en gebruik een Halloween-koekjesvorm om koekjes uit te steken.

  5. Plaats de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.

  6. Plaats de koekjes op een rooster en laat ze volledig afkoelen voordat je er glazuur op doet.

  7. Meng in een aparte kom de poedersuiker en melk goed met een lepel. Als het glazuur te dik is, voeg je 1/2 theelepel melk toe.

  8. Giet het glazuur in een decoratiepen of spuitzak en decoreer de koekjes.