Hash browns
Hash browns zijn het perfecte bijgerecht voor geroosterd vlees of gewoon als snack voor het diner.
Hash browns
Hash browns zijn het perfecte bijgerecht voor geroosterd vlees of gewoon als snack voor het diner.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 grote aardappelen
2 eetlepels bloem
1 witte ui
1 theelepel zout
1 ei
3 eetlepels olijfolie
Stap voor stap
Was en schil de aardappelen. Plaats de omkeerbare snij/-raspschijf met de raspkant richting het voedsel in de foodprocessor. Rasp de aardappelen op snelheid 2.
Doe de aardappelen in een kom met ijskoud water om het zetmeel te verwijderen. Laat ze 10 minuten staan.
Giet de geraspte aardappelen af, verwijder al het overtollige water door ze in een doek te wikkelen en in de aardappelen te knijpen tot het water er uitkomt.
Rasp de uien op snelheid 2 in de foodprocessor. Voeg het mengsel toe aan de aardappelen. Voeg bloem, ei en zout toe en meng tot alles goed is vermengd.
Verhit de olijfolie in een pan. Gebruik je handen om hamburgers te vormen van het mengsel. Doe ze in de pan met de olie en bak de burgers aan beide kanten goudbruin.