Havermoutpap met bosbessensaus
Na een nachtje in de koelkast is deze havermoutpap een gezond en voedzaam ontbijt.
Havermoutpap met bosbessensaus
Na een nachtje in de koelkast is deze havermoutpap een gezond en voedzaam ontbijt.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
90 g havermout
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels ahornsiroop
360 ml melk
150 g bosbessen
1 theelepel citroensap
1 eetlepel suiker
Stap voor stap
Doe de havermout, pindakaas, ahornsiroop en melk in de kan.
Bewaar de kan ten minste 6 uur in de koelkast, maar bij voorkeur een hele nacht.
Meng de bosbessen, het citroensap en de suiker in een steelpan. Laat zachtjes koken tot de bosbessen zacht zijn en uit elkaar vallen.
Giet de bosbessen in de kan van de blender en meng op snelheid 7. Giet de saus door een fijne zeef.
Schenk voor het serveren de bosbessensaus over de havermoutpap.