Skip the navigation

Herfstige boerenkoolsalade

KitchenAid chef-kok

Een salade vol met voedingsstoffen en hartige, seizoensgebonden ingrediënten.

Import-Recipe - Autumn Kale Salad

Herfstige boerenkoolsalade

KitchenAid chef-kok

Een salade vol met voedingsstoffen en hartige, seizoensgebonden ingrediënten.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
20min
Koken
30min
Totaal
50min
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

500 g flespompoen

2 eetlepels olijfolie

1 theelepels kaneelpoeder

1 eetlepel ahornsiroop

2 appels

120 g boerenkool

100 g pecannoten

100 g granaatappelpitjes

25 g parmezaanse kaas, geschaafd

2 tbsp zwarte balsamicocrème

Stap voor stap

  1. Schil de flespompoen en snijd deze in ringen. Snijd de ringen doormidden.

  2. Plaats de snijroosterschijf in de foodprocessor van 2,1 liter en zet de snelheid op 1. Voeg de flespompoen toe met de vultrechter om deze in blokjes te snijden.

  3. Doe de blokjes in een kom en voeg olijfolie, kaneelpoeder en ahornsiroop toe. Plaats op een bakplaat die is bedekt met bakpapier en bak 25 á 30 minuten op 200 °C. Laat afkoelen.

  4. Doe de blokjes in een kom en voeg olijfolie, kaneelpoeder en ahornsiroop toe. Plaats op een bakplaat die is bedekt met bakpapier en bak 25 á 30 minuten op 200 °C. Laat afkoelen.

  5. Plaats de boerenkool in een grote schaal. Voeg de flespompoen, appel, pecannoten, granaatappel en Parmezaanse kaas toe.

  6. Sprenkel de zwarte balsamicocrème over de salade.