Skip the navigation

Het perfecte flensje

KitchenAid chef-kok

Een feilloos recept voor de beste flensjes, elke keer weer!.

Import-Recipe - A Perfect Crêpe

Het perfecte flensje

KitchenAid chef-kok

Een feilloos recept voor de beste flensjes, elke keer weer!.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
10min
Koken
20min
Totaal
30min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

250 ml melk

1 eieren

1,5 eetlepel boter

35 g basterdsuiker

75 g patentbloem

1/2 theelepel vanille-extract

Stap voor stap

  1. Plaats de draadgarde op de mixer/keukenrobot.

  2. Meng de melk, eieren, gesmolten boter, suiker, bloem en vanille-extract in de mengkom van de mixer/keukenrobot.

  3. Zet de snelheidshendel op 4 en mix ongeveer 40 seconden.

  4. Doe een kwart theelepel boter in een lage koekenpan met antiaanbaklaag.

  5. Giet ongeveer 3/4 lepel beslag in de pan en draai de pan onmiddellijk schuin rond om een gelijkmatige cirkel te vormen.

  6. Kook ongeveer 1-2 minuten op middelhoog vuur totdat de randen van het flensje bruin worden. Draai het flensje voorzichtig in één keer om en bak nog 1 minuut. Herhaal dit totdat al het beslag is gebruikt.

  7. Serveer met geklopte mascarpone en warme frambozen.