Hollandaisesaus
Hollandaisesaus
Hulpmiddelen
Ingrediënten
170 g ongezouten boter
4 eierdooiers
1-2 eetlepels vers citroensap
1/2 theelepels zeezout
Stap voor stap
Smelt boter in een glazen maatbeker in de magnetron tot deze gesmolten en erg warm is. Je kunt boter ook smelten in een kleine sauspan op middelhoog vuur tot deze erg warm is. Giet hem in een glazen maatbeker.
Doe de eidooiers, citroensap en zout in de blenderkan van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Bevestig het deksel en draai de knop naar snelheid 3. Mix in ongeveer 20 seconden tot een glad mengsel. Draai de knop naar snelheid 2. Verwijder tijdens het mixen het maatbekertje en giet langzaam warme gesmolten boter in de kan. Plaats het maatbekertje terug en draai de knop naar snelheid 6. Mix ongeveer een minuut tot de boter helemaal is opgenomen en de saus dikker en warm wordt.
Voeg naar smaak zout toe. Je kunt de saus het beste direct serveren.