Hot cross buns
Deze hot cross buns met rozijnen zijn echte paasklassiekers die niet kunnen ontbreken bij je brunch!.
Hot cross buns
Deze hot cross buns met rozijnen zijn echte paasklassiekers die niet kunnen ontbreken bij je brunch!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 ml halfvolle melk
50 g boter
470 g + 4 theelepel bloem
12 g instant gist
60 g basterdsuiker
1 theelepel zout
1 ei
60 g rozijnen
1 theelepel kaneelpoeder
3,5 eetlepel water
Stap voor stap
Verwarm de melk tot 40 °C. Haal van het vuur, voeg boter toe en laat wat afkoelen.
Doe 470 g bloem, gist, zout en basterdsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot met kneedhaak. Mix op snelheid 1 gedurende 30 seconden. Voeg het melkmengsel en één ei toe. Kneed gedurende 5 minuten op snelheid 1.
Doe het deeg in een geoliede kom. Dek het af met een schone theedoek en laat het 1 uur of tot het twee keer zo groot is rijzen.
Voeg de rozijnen en het kaneel toe aan het deeg en meng tot de ingrediënten zijn opgenomen. Dek af met een schone theedoek en laat het nog een uur rijzen.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken. Vorm gladde balletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een schone theedoek en laat het nog een uur rijzen.
Meng 4 eetlepels bloem met 3,5 eetlepels water om een dikke pasta te maken. Als het mengsel te vloeibaar is voeg je wat meer bloem toe. Doe het in een spuitzak en maak een kruis op elk broodje.
Bak zo'n 15 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C.