Huisgemaakte chili con carne
Dit gerecht zit vol smaak én valt altijd in de smaak.
Huisgemaakte chili con carne
Dit gerecht zit vol smaak én valt altijd in de smaak.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1/2 ui
1 rode paprika
1/2 teentje knoflook
1/2 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gedroogde marjolein
250 g rundvlees
200 g tomatenblokjes uit blik
200 ml groentebouillon
200 g rode kidneybonen
Stap voor stap
Bevestig de foodprocessor met snijkit op de mixer/keukenrobot.
Schil de ui en snijd deze in vieren. Verwijder de zaadlijsten en zaden uit de rode paprika's en snijd ze in vieren.
Doe de groenten in de foodprocessor en hak ze op snelheid 6.
Hak de knoflook fijn. Doe olijfolie in een hete pan en voeg de gehakte groenten toe.
Voeg het paprikapoeder, de gemalen komijn en de gedroogde marjolein toe. Roer goed door en laat nog eens 5 minuten koken terwijl je af en toe roert.
Bevestig de metalen voedselmolen (grove maalschijf) op de mixer/keukenrobot en maal het rundvlees op snelheid 4.
Doe het vlees in de pan en verdeel het in stukken met een lepel. Bak tot het vlees geen roze plekjes meer heeft.
Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe. Roer de saus goed door en laat deze ongeveer 20 minuten sudderen.
Voeg de rode kidneybonen toe en laat het geheel nog eens 5 minuten koken.
Serveer met rijst, zure room, avocado en tortillachips.