Skip the navigation

Huisgemaakte gevulde paprika’s

KitchenAid chef-kok

Een hartig diner boordevol smaak. Serveer met brood en een gewone tomatensaus.

stuffedbellpepper_thumbnail.jpg

Huisgemaakte gevulde paprika’s

KitchenAid chef-kok

Een hartig diner boordevol smaak. Serveer met brood en een gewone tomatensaus.

Hulpmiddelen

StandMixer
MeatGrinder
Voorbereiden
20min
Koken
35min
Totaal
55min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

3 rode paprika

500 g een stuk rundvlees

2 ui

2 teentje knoflook

150 g varkensbacon

1 handvol basilicum

2 theelepels zout

1,5 theelepels peper

100 g Parmezaanse kaas

3 eetlepels olijfolie

600 g kerstomaatjes in blik

30 g tomatenpuree

250 g gekookte rijst

Stap voor stap

  1. Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuten in de oven op 190°C totdat ze nét niet gaar zijn.

  2. Voer het rundvlees, basilicum, spek, de ui en knoflook door de vultrechter van de vleesmolen met de middelgrote maalschijf. Voer de Parmezaanse kaas door de vleesmolen met de fijne maalschijf. Houd 3 eetlepels van de kaas apart voor later. Meng alle gemalen ingrediënten door elkaar.

  3. Verhit de olijfolie en bak het vlees tot het bruin is. Voeg de tomaten uit blik en de gekookte rijst toe en bak het mengsel nog 8 minuten.

  4. Vul de voorgebakken paprika's met het vleesmengsel. Plaats ze op een bakplaat en bak ze gedurende 25 minuten op 190°C. Strooi de resterende kaas over de paprika's wanneer deze 15 minuten in de oven staan.