Huisgemaakte gevulde paprika’s
Een hartig diner boordevol smaak. Serveer met brood en een gewone tomatensaus.
Huisgemaakte gevulde paprika’s
Een hartig diner boordevol smaak. Serveer met brood en een gewone tomatensaus.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 rode paprika
500 g een stuk rundvlees
2 ui
2 teentje knoflook
150 g varkensbacon
1 handvol basilicum
2 theelepels zout
1,5 theelepels peper
100 g Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
600 g kerstomaatjes in blik
30 g tomatenpuree
250 g gekookte rijst
Stap voor stap
Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuten in de oven op 190°C totdat ze nét niet gaar zijn.
Voer het rundvlees, basilicum, spek, de ui en knoflook door de vultrechter van de vleesmolen met de middelgrote maalschijf. Voer de Parmezaanse kaas door de vleesmolen met de fijne maalschijf. Houd 3 eetlepels van de kaas apart voor later. Meng alle gemalen ingrediënten door elkaar.
Verhit de olijfolie en bak het vlees tot het bruin is. Voeg de tomaten uit blik en de gekookte rijst toe en bak het mengsel nog 8 minuten.
Vul de voorgebakken paprika's met het vleesmengsel. Plaats ze op een bakplaat en bak ze gedurende 25 minuten op 190°C. Strooi de resterende kaas over de paprika's wanneer deze 15 minuten in de oven staan.