Skip the navigation

Hummus van kikkererwten en bieten

KitchenAid Chef

Deze romige hummus is een kleurrijke, heerlijke snack die je op elk feestje kunt serveren.

Import-Recipe - Chickpea and beet hummus

Hummus van kikkererwten en bieten

KitchenAid Chef

Deze romige hummus is een kleurrijke, heerlijke snack die je op elk feestje kunt serveren.

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
10min
Koken
1h
Totaal
1h10
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1/2 rode biet

40 g tahini

30 ml citroensap

30 g ricotta

150 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

1/2 teentje knoflook

1/2 theelepel salt

1/4 theelepel pepper

Stap voor stap

  1. Prik met een mes een paar gaten in de biet.


  2. Wikkel in aluminiumfolie en bak 60 minuten op 220 °C in een voorverwarmde oven tot je er met een mes gemakkelijk doorheen kunt snijden.


  3. Laat afkoelen en verwijder de schil.


  4. Doe het citroensap, de tahini, ricotta, kikkererwten, knoflook, biet, zout en peper in de kan van de KitchenAid K400 blender.


  5. Meng op snelheid 5 tot de hummus volledig glad is.