Skip the navigation

IJsblokjes met bloemen

KitchenAid Chef

Maak prachtige met bloemen gevulde ijsblokjes met behulp van voorgekookt water voor extra transparantie.

flowericecubes thumbnail

IJsblokjes met bloemen

KitchenAid Chef

Maak prachtige met bloemen gevulde ijsblokjes met behulp van voorgekookt water voor extra transparantie.

Hulpmiddelen

Kettle
Voorbereiden
5min
Instelling
6h
Koken
5min
Totaal
6h10
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 l Water

30-40 eetbare bloemen

Stap voor stap

  1. Giet het water in een KitchenAid Waterkoker. Schakel de waterkoker in en zet deze op 100°C. Breng het water aan de kook en laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Dit zorgt ervoor dat het water veilig is om in te vriezen en het de eetbare bloemen niet laat verwelken.

  2. Doe de eetbare bloemen voorzichtig in de ijsblokjeshouder. Verspreid ze gelijkmatig over de vakjes. Gebruik voor het beste resultaat een ijsblokjeshouder met grote vierkante vakjes. Giet langzaam het voorgekookte water in de ijsblokjeshouder en bedek de bloemen.

  3. Doe de ijsblokjeshouder in de diepvries en laat deze minimaal 6 uur bevriezen (of totdat het ijs volledig hard is). Als de ijsblokjes klaar zijn om gebruikt te worden, haal je ze uit de ijsblokjeshouder. Serveer de ijsblokjes met bloemen in mocktails, cocktails of andere gekoelde drankjes.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.