Skip the navigation

Ijsthee met perzik en nectarine

KitchenAid chef-kok

Verfrissende, zelfgemaakte ijsthee.

Import-Recipe - Peach and nectarine iced tea

Ijsthee met perzik en nectarine

KitchenAid chef-kok

Verfrissende, zelfgemaakte ijsthee.

Hulpmiddelen

Kettle
Voorbereiden
10min
Koken
20min
Totaal
30min
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

2 perzik

2 nectarine

1,2 l water

100 ml honing

5 takjes rozemarijn

3 zakjes witte perzikthee

2 citroen

Stap voor stap

  1. Snijd de ontpitte perziken en nectarines in plakjes. Doe ze in een kleine steelpan. Voeg 500 ml water, de honing en de rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken op een laag vuur. Plet het fruit zachtjes met een houten lepel. Zeef en laat helemaal afkoelen.

  2. Breng 700 ml water aan de kook en laat het afkoelen tot 80°C. Hang de theezakjes in een theepot. Giet het hete water in de theepot en laat 3 minuten trekken. Gooi de theezakjes weg en laat de thee helemaal afkoelen. Schenk over in een kan.

  3. Voeg de siroop van de perzik en nectarine toe aan de thee. Pers het sap uit de twee citroenen en voeg toe aan de thee.

  4. Zet 1 uur in de koelkast en serveer met ijsblokjes en takjes rozemarijn.