Ijsthee met perzik en nectarine
Verfrissende, zelfgemaakte ijsthee.
Ijsthee met perzik en nectarine
Verfrissende, zelfgemaakte ijsthee.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 perzik
2 nectarine
1,2 l water
100 ml honing
5 takjes rozemarijn
3 zakjes witte perzikthee
2 citroen
Stap voor stap
Snijd de ontpitte perziken en nectarines in plakjes. Doe ze in een kleine steelpan. Voeg 500 ml water, de honing en de rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken op een laag vuur. Plet het fruit zachtjes met een houten lepel. Zeef en laat helemaal afkoelen.
Breng 700 ml water aan de kook en laat het afkoelen tot 80°C. Hang de theezakjes in een theepot. Giet het hete water in de theepot en laat 3 minuten trekken. Gooi de theezakjes weg en laat de thee helemaal afkoelen. Schenk over in een kan.
Voeg de siroop van de perzik en nectarine toe aan de thee. Pers het sap uit de twee citroenen en voeg toe aan de thee.
Zet 1 uur in de koelkast en serveer met ijsblokjes en takjes rozemarijn.