Italiaanse meringuebotercrème
Italiaanse meringuebotercrème is een dikke, gladde en iets minder zoete botercrème, ideaal als glazuur voor cakes en cupcakes.
Italiaanse meringuebotercrème
Italiaanse meringuebotercrème is een dikke, gladde en iets minder zoete botercrème, ideaal als glazuur voor cakes en cupcakes.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
4 eiwitten
200 g basterdsuiker
175 g zachte boter
1/2 theelepels zout
1 theelepels vanille-extract
Stap voor stap
Doe de basterdsuiker en eiwitten in een hittebestendige kom en klop het mengsel 5 minuten au bain marie tot de eiwitten warm zijn en de suiker is gesmolten. Je kunt dit testen door twee vingers met een beetje van het mengsel tegen elkaar te wrijven: je moet dan geen suikerkorrels meer voelen.
Giet het suikermengsel in de kom van een mixer met draadgarde en meng op snelheid 8 tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur en de consistentie van meringue is bereikt.
Bevestig de platte menghaak en zet de mixer op snelheid 6. Voeg geleidelijk de boter toe, waarbij je steeds wacht tot elk stukje goed is gemengd voordat je meer toevoegt. Voeg het vanille-extract en het zout toe.