Kaascrackers
Geniet van deze zelfgemaakte kaascrackers, gemaakt met een mix van kazen voor een lichte, luchtige en onweerstaanbare snack.
Kaascrackers
Geniet van deze zelfgemaakte kaascrackers, gemaakt met een mix van kazen voor een lichte, luchtige en onweerstaanbare snack.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
130 g bloem
75 g Boter
75 g geraspte cheddar
75 g geraspte Zwitserse kaas
1/2 theelepels zout
1/4 theelepels peper
25 ml Water
1/4 theelepels zoutvlokken
Stap voor stap
Doe de bloem, basterdsuiker, kazen, zout en boter in de kom van de mixer met de platte menghaak of de deeghaak. Mix op snelheid 2 tot de boter in kruimels ter grootte van een doperwt uiteen is gevallen en zich een plakkerig deeg vormt.
Voeg het water toe en mix tot het deeg een vaste vorm krijgt. Als het te plakkerig is, voeg je wat bloem toe. Als het te droog voelt, voeg dan met één eetlepel tegelijk wat water toe. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het ongeveer 0,5 cm dik is. Vorm de crackers met een ravioli- of koekjessnijder. Leg de crackers op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met wat zoutvlokken. Bak 20 minuten op 175 °C in een voorverwarmde oven of tot de crackers goudbruin zijn.