Skip the navigation

Kaascrackers

KitchenAid Chef

Geniet van deze zelfgemaakte kaascrackers, gemaakt met een mix van kazen voor een lichte, luchtige en onweerstaanbare snack.

cheese-crackers

Kaascrackers

KitchenAid Chef

Geniet van deze zelfgemaakte kaascrackers, gemaakt met een mix van kazen voor een lichte, luchtige en onweerstaanbare snack.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
10min
Rusten
1h
Koken
20min
Totaal
1h30
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

130 g bloem

75 g Boter

75 g geraspte cheddar

75 g geraspte Zwitserse kaas

1/2 theelepels zout

1/4 theelepels peper

25 ml Water

1/4 theelepels zoutvlokken

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, basterdsuiker, kazen, zout en boter in de kom van de mixer met de platte menghaak of de deeghaak. Mix op snelheid 2 tot de boter in kruimels ter grootte van een doperwt uiteen is gevallen en zich een plakkerig deeg vormt.

  2. Voeg het water toe en mix tot het deeg een vaste vorm krijgt. Als het te plakkerig is, voeg je wat bloem toe. Als het te droog voelt, voeg dan met één eetlepel tegelijk wat water toe. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.

  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het ongeveer 0,5 cm dik is. Vorm de crackers met een ravioli- of koekjessnijder. Leg de crackers op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met wat zoutvlokken. Bak 20 minuten op 175 °C in een voorverwarmde oven of tot de crackers goudbruin zijn.