Skip the navigation

Kakigori

KitchenAid chef-kok

Dit populaire Japanse essert is heerlijk verfrissend en eenvoudig om te maken.

Import-Recipe - Kakigori

Kakigori

KitchenAid chef-kok

Dit populaire Japanse essert is heerlijk verfrissend en eenvoudig om te maken.

Hulpmiddelen

StandMixer
IceShaver
Voorbereiden
15min
Koken
30min
Totaal
45min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1050 ml water

250 g suiker

450 g exotisch fruit, geschild en fijngehakt (zoals papaja of gele kiwi)

3 limoenen

75 g gecondenseerde melk

Stap voor stap

  1. Maak de ijspucks. Giet 800 ml water in de plastic ijsvormen en laat 12-24 uur vriezen.

  2. Maak de siroop. Meng de overige 250 ml water, basterdsuiker, sap van 3 limoenen en gehakt fruit in een pan. Laat het geheel koken, zet het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten sudderen of totdat de siroop de consistentie van ahornsiroop heeft.

  3. Zeef het en laat het geheel afkoelen voordat je de siroop in een afsluitbare fles giet. Bewaar in de koelkast.

  4. Laat de ijspucks bij kamertemperatuur lichtjes ontdooien (temperen) tot de buitenkant van de puck mooi glanst. Plaats de puck in het ijsschaafaccessoire van de KitchenAid, zet de snelheid op 10 en schaaf het ijs in een ronde schaal of kom. Schep het ijs dicht opeengepakt en serveer het in een schaaltje.

  5. Besprenkel met de koude siroop en gecondenseerde melk.

  6. Serveer met gehakte vruchten en eetbare bloemen.