emeagif
Skip the navigation

Kaneelbroodjes met pecannoten

KitchenAid Chef

Er gaat niets boven deze zachte en luchtige kaneelbroodjes met knapperige rand dankzij de pecannoten.

pecanandcinnamonrolls_thumbnail.jpg

Kaneelbroodjes met pecannoten

KitchenAid Chef

Er gaat niets boven deze zachte en luchtige kaneelbroodjes met knapperige rand dankzij de pecannoten.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
20min
Rusten
3h30
Koken
18min
Totaal
4h8
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

60 ml water

1 eetlepel instant gist

1 eetlepel kristalsuiker

2 eieren, op kamertemperatuur

90 ml karnemelk

110 g basterdsuiker

200 g gesmolten boter

525 g bloem

200 g lichtbruine suiker

2 eetlepel kaneel

100 g pecannoten

120 g roomkaas

120 g poedersuiker

2 eetlepel ahornsiroop

2 eetlepel melk

50 g sour cream

Stap voor stap

  1. Doe het water, de gist en de kristalsuiker in de kom van de 3,1 L Foodprocessor met deegmes. Pulseer om te mengen en laat 10 minuten rusten.

  2. Voeg eieren, karnemelk, basterdsuiker, zout en 80 g gesmolten boter toe en meng goed. Voeg 300 gram bloem toe en begin het deeg te kneden op snelheid 2. Voeg de rest van de bloem toe en kneed 2-3 minuten tot een soepel deeg. Voeg meer bloem toe als het deeg aan de zijkanten van de kom blijft kleven.

  3. Doe het deeg in een ingevette kom en dek af met huishoudfolie of een schone handdoek. Laat 2 uur rusten. Duw het gerezen deeg voorzichtig terug in de kom en leg het vervolgens op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 40 cm.

  4. Bestrijk het deeg met 120 g gesmolten boter. Strooi de lichtbruine suiker en kaneel gelijkmatig over het deeg. Hak de pecannoten fijn en strooi ze over het deeg.

  5. Rol het deeg tot een staaf en snijd hem in 8 dikke plakken.

  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk het met wat gesmolten boter. Leg de rolletjes op de bakplaat en laat er ruimte tussen. Dek af met huishoudfolie of een schone handdoek en laat 1,5 uur rijzen.

  7. Bak de kaneelbroodjes in een op 190°C voorverwarmde oven gedurende 18 minuten.

  8. Klop voor het glazuur de roomkaas op met poedersuiker, ahornsiroop en melk en besprenkel het over de warme broodjes.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Maak hem uniek deze Moederdag!

Gratis roomijsmaker (ter waarde van €169) met onze Artisan By You of 5KSM60SPX mixer