emeagif
Skip the navigation

Klassieke bbq-saus

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Classic bbq sauce

Klassieke bbq-saus

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
5min
Koken
16min
Totaal
21min
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 eetlepels olijfolie

1/2 gele ui, fijngehakt

2 knoflookteentjes, fijngehakt

to taste zeezout

125 ml ketchup

60 ml 60 ml runder- of kippenbouillon, plus extra

4 eetlepels dijonmosterd

4 eetlepels worcestersaus

3 eetlepels donkerbruine suiker

3 eetlepels appelazijn

2 eetlepels sojasaus

1 theelepels gemalen komijn

1/2 theelepels versgemalen zwarte peper

Stap voor stap

  1. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui, knoflook en zout toe. Dek af en bak de ui en knoflook. Roer regelmatig en bak zo'n 8 minuten, tot de ui en knoflook zacht en goudkleurig zijn. Haal de pan van de warmtebron en laat afkoelen.

  2. Meng het uienmengsel, de ketchup, bouillon, mosterd, worcestersaus, bruine suiker, azijn, sojasaus, komijn en peper in de beker van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Doe het deksel erop en stel de blender in op de Soep-instelling. Laat het apparaat draaien totdat hij vanzelf wordt uitgeschakeld.

  3. Als alternatief kun je ook de ingrediënten mengen in de blender. Doe het deksel er stevig op en stel de blender in op Snelheid 1. Verhoog langzaam de snelheid (naar 10 of 11). Blend zo'n 2 tot 3 minuten, tot het mengsel helemaal glad is en er opstijgende stoom te zien is.

  4. Pas de dikte aan met meer bouillon, als je wilt. Gebruik de saus direct of laat hem afkoelen en schenk hem over in een luchtdicht bakje. Je kan de saus maximaal 2 weken bewaren in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.

  5. Personaliseer je saus door meer of minder mosterd, azijn of suiker te gebruiken.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Maak hem uniek deze Moederdag!

Gratis roomijsmaker (ter waarde van €169) met onze Artisan By You of 5KSM60SPX mixer