Skip the navigation

Knapperige chocoladekoekjes

KitchenAid chef-kok

Heerlijke zachte koekjes met chocoladestukjes.

Import-Recipe - Crispy Chocolate Chip Cookies

Knapperige chocoladekoekjes

KitchenAid chef-kok

Heerlijke zachte koekjes met chocoladestukjes.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Koken
15min
Totaal
35min
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

225 g bloem

1 theelepel baksoda

snuifje zout

170 g gesmolten boter

225 g bruine suiker

120 g basterdsuiker

1 theelepel vanille-extract

1 ei

1 eidooier

210 g chocoladestukjes

Stap voor stap

  1. Plaats de droge ingrediënten in een kom.

  2. Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot. Zet de snelheidshendel op 2. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar. 

  3. Voeg de boter, vanille-extract, ei en eierdooier toe. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten. Zet de snelheidshendel op 4 en mix nog een minuut.

  4. Voeg chocoladestukjes toe en meng 30 seconden op snelheid 1 tot er net één geheel ontstaat.

  5. Laat het deeg minimaal 15 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 160 °C. 

  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem stukjes deeg, vorm er balletjes van en leg deze op het bakpapier.

  7. Bak ongeveer 15 minuten totdat de koekjes licht van kleur en kleverig in het midden zijn. Laat de koekjes op de bakplaat rusten totdat ze hard worden.