Skip the navigation

Knoflookboterbroodjes

KitchenAid Chef

Ontdek hoe je van zelfgemaakte knoflookboter heerlijke, smeuïge knopen maakt die zacht, goudbruin en tongstrelend zijn.

garlic-bread-rolls

Knoflookboterbroodjes

KitchenAid Chef

Ontdek hoe je van zelfgemaakte knoflookboter heerlijke, smeuïge knopen maakt die zacht, goudbruin en tongstrelend zijn.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
30min
Rusten
2h25
Koken
25min
Totaal
3h20
Serveren
12
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

Garlic butter

1 bol knoflook

to fill ramequin olijfolie

200 g boter, op kamertemperatuur

1,5 theelepels zout

1 theelepels chilivlokken

2 takjes salie

2 takjes peterselie

Buns

2 takjes rozemarijn

240 ml lauwwarm water

5 g gist

10 g basterdsuiker

340 g bloem

1,5 theelepels zout

35 ml olijfolie

Stap voor stap

    De knoflookboter maken

  1. Pel de knoflook en doe de teentjes in een ramequin of kleine ovenschaal en besprenkel ze met olie. Rooster 40 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven tot ze zachte zijn. Doe de boter, geroosterde knoflook, chilivlokken en gehakte verse kruiden in de kom van de mixer en plaats de menghaak met flexibele rand. Meng op snelheid 4 tot alle ingrediënten zijn gemengd. Zet opzij voor later.

  2. De knopen maken

  3. Klop het warme water, de gist en de suiker in de kom van de mixer. Laat 10 minuten rusten tot er kleine belletjes aan het oppervlak verschijnen. Plaats de kneedhaak op de mixer. Voeg de bloem, het zout en de olijfolie toe en kneed minimaal 5 minuten op snelheid 1 of tot het deeg terugveert, glad en nog een beetje plakkerig is. Bestrijk het deeg en de kom met een beetje olijfolie, dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek 1,5 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.

  4. Duw het gerezen deeg omlaag en snijd het in 12 gelijke stukken. Rol elk stuk tot een sliert en maak er een knoop van. Vouw de uiteinden onder het broodje. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier, dek af met vershoudfolie en laat ze 45 minuten rusten. Smelt wat van de knoflookboter op laag vuur om de gerezen broodjes mee te bestrijken. Bak in een voorverwarmde oven op 200 ºC in 25 minuten goudbruin. Bestrijk de warme broodjes met nog wat gesmolten boter. Bewaar de resterende boter in de koelkast.