Koekjes met jam
Maak in een handomdraai deze heerlijke eenvoudige koekjes en vul ze met zelfgemaakte jam!
Koekjes met jam
Maak in een handomdraai deze heerlijke eenvoudige koekjes en vul ze met zelfgemaakte jam!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g boter, zacht
170 g basterdsuiker
1 theelepel vanille-extract
1 ei
210 g bloem
150 g frambozenjam zonder pitjes
Stap voor stap
Doe de boter en de suiker in de kom van een mixer/keukenrobot met daarop een platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 1 minuut.
Voeg vanille-extract en ei toe. Meng op snelheid 2 en voeg de bloem geleidelijk toe. Blijf mixen totdat er deeg ontstaat.
Vorm een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.
Verwijder de vershoudfolie en rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in twee delen.
Druk de koekjes eruit met een ronde koekjesvorm. Leg de koekjes op een bakblik.
Doe op alle koekjes een beetje jam zonder pitjes.
Rol het tweede deel van het deeg uit. Druk de koekjes eruit met een ronde koekjesvorm en snijd vervolgens kleine gaatjes in de koekjes.
Leg de koekjes met de gaten op de koekjes met jam.
Bak gedurende 7-9 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C. Laat volledig afkoelen.