Skip the navigation

Koekjes met jam

KitchenAid chef-kok

Maak in een handomdraai deze heerlijke eenvoudige koekjes en vul ze met zelfgemaakte jam!

Import-Recipe - Biscuits with jam

Koekjes met jam

KitchenAid chef-kok

Maak in een handomdraai deze heerlijke eenvoudige koekjes en vul ze met zelfgemaakte jam!

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
15min
Rusten
30min
Koken
9min
Totaal
54min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

100 g boter, zacht

170 g basterdsuiker

1 theelepel vanille-extract

1 ei

210 g bloem

150 g frambozenjam zonder pitjes

Stap voor stap

  1. Doe de boter en de suiker in de kom van een mixer/keukenrobot met daarop een platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 1 minuut.

  2. Voeg vanille-extract en ei toe. Meng op snelheid 2 en voeg de bloem geleidelijk toe. Blijf mixen totdat er deeg ontstaat.

  3. Vorm een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.

  4. Verwijder de vershoudfolie en rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in twee delen.

  5. Druk de koekjes eruit met een ronde koekjesvorm. Leg de koekjes op een bakblik.

  6. Doe op alle koekjes een beetje jam zonder pitjes.

  7. Rol het tweede deel van het deeg uit. Druk de koekjes eruit met een ronde koekjesvorm en snijd vervolgens kleine gaatjes in de koekjes.

  8. Leg de koekjes met de gaten op de koekjes met jam.

  9. Bak gedurende 7-9 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C. Laat volledig afkoelen.