Koffie ijs
Koffie-ijs, samen met je iced latte de beste manier om koel te blijven in de zomer!.
Koffie ijs
Koffie-ijs, samen met je iced latte de beste manier om koel te blijven in de zomer!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 ml volle slagroom
400 ml volle melk
130 g suiker
5 eierdooiers
2 eetlepels oploskoffie van goede kwaliteit
Stap voor stap
Doe de slagroom, melk, suiker en het zout in een steelpan. Verhit het mengsel op een middelhoog vuur en blijf het doorroeren, totdat de suiker is opgelost. Niet laten koken.
Doe de eierdooiers in de kom van een mixer/keukenrobot waaraan de draadgarde is bevestigd. Mix gedurende 2 minuten op snelheid 4.
Terwijl de mixer/keukenrobot draait, giet je langzaam 200 ml van het warme roommengsel in de eieren. Giet het eimengsel terug in de steelpan en verwarm het op middelhoog vuur (niet koken). Roer met een houten lepel totdat het mengsel dikker wordt, zo dik als een lichte, schenkbare custard. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg de oploskoffie toe en mix tot deze is opgelost.
Doe het ijsbeslag over in een luchtdicht diepvriesbakje en laat het helemaal afkoelen. Laat dit tot de volgende dag afkoelen in de koelkast.
Bevestig de ijskoude KitchenAid IJsmachine op de mixer/keukenrobot. Stel de mixer in op de snelheid Roeren en giet het koude ijsmengsel in de vrieskom terwijl de mixer draait. Laat de mixer het ijsmengsel gedurende 20 minuten roeren of tot het de consistentie van softijs heeft. Doe het ijs in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet dit gedurende 4 uur in de vriezer of totdat het vast bevroren is.