Koffie-ijslolly's
Verfrissende koffie-ijslolly's zijn een perfecte traktatie op een warme dag!
Koffie-ijslolly's
Verfrissende koffie-ijslolly's zijn een perfecte traktatie op een warme dag!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 ml espresso
120 ml gecondenseerde melk
200 ml melk
3 eetlepels mokkaboontjes van pure chocolade
Stap voor stap
Dit recept is voor 8 ijslolly's.
Zet 5 dubbele shots espresso met de KitchenAid Espressomachine. Laat de koffie afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de melk met 50 ml gecondenseerde melk en verdeel dit over 8 ijsvormpjes. Plaats ze 1 uur in de vriezer.
Meng de afgekoelde koffie met de rest van de gecondenseerde melk. Pak de ijsvormpjes en verdeel het koffiemengsel gelijkmatig over de vormpjes. Plaats ze 1 uur in de vriezer.
Pak de ijsvormpjes weer en steek in elke vorm een ijslollystokje. Hak de mokkaboontjes in kleine stukjes en strooi ze over de ijslolly's. Leg de ijslolly's 6 uur of de hele nacht in de vriezer.