Koffiebrownies
Wat is er heerlijker dan de combinatie van chocolade en koffie? Deze brownie tilt de smaak van koffie en cake naar een hoger niveau.
Koffiebrownies
Wat is er heerlijker dan de combinatie van chocolade en koffie? Deze brownie tilt de smaak van koffie en cake naar een hoger niveau.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g gebruinde boter
2 eetlepels cacaopoeder
200 g pure chocolade, gehakt
3 theelepels vanille-extract
3 eieren
300 g basterdsuiker
150 g bloem
1 theelepels zout
220 g boter, op kamertemperatuur
400 g poedersuiker, gezeefd
2 theelepels oploskoffie, korrels
2 eetlepels warm water
Stap voor stap
Maak een dubbele shot espresso met de KitchenAid Espressomachine.
Doe bruine boter, cacaopoeder, chocolade, vanille-extract en espresso in een mixer met draadgarde en meng op snelheid 6. Het is normaal als het mengsel pas goed mengt nadat het eerst volledig glad is geworden. Zet opzij en laat enigszins afkoelen.
Doe de suiker en eieren in de mixer met draadgarde en meng op snelheid 6 tot de kleur lichter wordt. Verlaag de snelheid naar 4 en giet het chocolademengsel er langzaam bij. Blijf nog een minuut kloppen.
Verlaag de snelheid naar 1 en voeg de bloem en het zout toe. Meng het kort, mix niet te lang door. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en laat het 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170 °C. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Doe de zacht geworden boter en poedersuiker in de kom van de mixer en bevestig de menghaak. Verhoog de snelheid langzaam naar snelheid 8, mix tot een glad beslag. Schraap indien nodig langs de zijkanten van de kom om te zorgen dat alle suiker wordt opgenomen. Los de oploskoffie op in het warme water en voeg het toe aan de botercrème. Mix op snelheid 8 tot het volledig is opgenomen. Bestrijk de afgekoelde brownies met de botercrème.