Skip the navigation

Kokosijs

KitchenAid chef-kok

Dit zuivelvrije kokosijs, dat wordt bereid met kaffir limoenblaadjes en citroengras, is verfrissend en vol smaak!.

Import-Recipe - Coconut Ice Cream

Kokosijs

KitchenAid chef-kok

Dit zuivelvrije kokosijs, dat wordt bereid met kaffir limoenblaadjes en citroengras, is verfrissend en vol smaak!.

Hulpmiddelen

StandMixer
IceCreamMaker
Voorbereiden
45min
Koken
15min
Totaal
1h
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

450 g kokosmelk

450 g kokosroom

80 ml agavesiroop

50 g suiker

1/2 theelepel zout

5 kafferlimoenblaadjes

1 citroengras

Stap voor stap

  1. Doe de kokosmelk, kokosroom, agavesiroop, suiker en het zout in een steelpan en klop alle ingrediënten door elkaar. Voeg de kaffir limoenblaadjes toe. Kneus het citroengras en doe het in de steelpan. Verhit het mengsel op middelhoog vuur tot het suddert, en roer het regelmatig door. Zodra het mengsel begint te sudderen, roer je het gedurende 2 minuten lang voortdurend door, waarna je de pan van het vuur neemt.

  2. Laat het kokosmengsel afkoelen. Verwijder de kaffir limoenblaadjes en het citroengras. Doe het mengsel in een luchtdicht bakje en laat het tot de volgende dag afkoelen in de koelkast.

  3. Bevestig de IJsmachine aan de KitchenAid mixer/keukenrobot. Zet de mixer op snelheid Roeren en giet het koude kokosijsmengsel in de vrieskom terwijl de mixer draait. Laat de mixer het ijsmengsel gedurende 20 minuten roeren of tot het de consistentie van softijs heeft.

  4. Doe het ijs in een afsluitbaar diepvriesbakje en plaats dit nog 3 uur in de vriezer. Na het bevriezen kun je het ijs het beste direct consumeren.

  5. Serveertip: serveer met geroosterde kokosvlokken.