Skip the navigation

Komkommergranita

KitchenAid chef-kok

Een geurige opfrisser voor de zomerdagen.

Import-Recipe - Cucumber granita

Komkommergranita

KitchenAid chef-kok

Een geurige opfrisser voor de zomerdagen.

Hulpmiddelen

Blender
StandMixer
IceShaver
Voorbereiden
15min
Totaal
15min
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

3 komkommers

175 ml water

100 ml honing

1,5 limoen

1 theelepel zout

als garnering groene appel

als garnering mini-komkommer

Stap voor stap

  1. Schil 2 van de 3 komkommers (door de schil te laten zitten, krijg je een mooie frisgroene kleur) en snijd in grove stukken.

  2. Doe de komkommer, het water, de honing, het sap van 1,5 limoen en het zout in de blender. Blend op hoge snelheid tot een glad mengsel.

  3. Zeef het komkommersap en verdeel over de ijsblokjesvormen. Laat 24 uur in de diepvriezer staan.

  4. Doe de stukken komkommerijs in het ijsschaafaccessoire en schaaf op snelheid 10 boven een glas.

  5. Garneer de granita met plakjes groene appel en komkommer.