Komkommergranita
Een geurige opfrisser voor de zomerdagen.
Komkommergranita
Een geurige opfrisser voor de zomerdagen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 komkommers
175 ml water
100 ml honing
1,5 limoen
1 theelepel zout
als garnering groene appel
als garnering mini-komkommer
Stap voor stap
Schil 2 van de 3 komkommers (door de schil te laten zitten, krijg je een mooie frisgroene kleur) en snijd in grove stukken.
Doe de komkommer, het water, de honing, het sap van 1,5 limoen en het zout in de blender. Blend op hoge snelheid tot een glad mengsel.
Zeef het komkommersap en verdeel over de ijsblokjesvormen. Laat 24 uur in de diepvriezer staan.
Doe de stukken komkommerijs in het ijsschaafaccessoire en schaaf op snelheid 10 boven een glas.
Garneer de granita met plakjes groene appel en komkommer.