Skip the navigation

Koude kefir borsjtsj

KitchenAid chef-kok

Een waardig alternatief voor de typische gazpacho: deze koude bietensoep ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar zit ook boordevol smaak.

Import-Recipe - Cold kefir borscht

Koude kefir borsjtsj

KitchenAid chef-kok

Een waardig alternatief voor de typische gazpacho: deze koude bietensoep ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar zit ook boordevol smaak.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
20min
Koken
15min
Totaal
35min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

700 g jonge bieten met stelen en blaadjes

500 g groentebouillon

1/2 citroen

1 komkommer

8 radijsjes

500 g kefir

50 g verse bieslook

50 g verse dille

2 hardgekookte eieren

Stap voor stap

  1. Was alle groenten. Snijd alle stelen en blaadjes van de bieten en houd deze apart. Schil de bieten. Plaats een snijschijf in de foodprocessor en zet op snelheid 1. Doe de bieten in de vultrechter om ze in blokjes te snijden. Doe de bietenblokjes in een steelpan. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat een kwartier zachtjes koken tot de bieten beetgaar zijn. Voeg de stelen en de blaadjes toe en laat nog een paar minuten doorkoken. Voeg het citroensap toe en laat afkoelen.

  2. Snijd de zaadlijsten uit de komkommer en plaats de snijschijf voor blokjes in de foodprocessor om de komkommer in blokjes te snijden. Plaats nu de instelbare snijschijf op stand 2 en snijd de radijzen op snelheid 2.

  3. Voeg de kefir toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook en dille fijn en voeg toe. Voeg de groenten toe.

  4. Laat een paar uur of een hele nacht afkoelen in de koelkast. Garneer bij het serveren met wat groenten, kruiden en hardgekookte eieren, door midden gesneden.