Kruidenboter
Deze boter kan over zeevruchten, gegrild vlees, gekookte groenten of met vers brood worden geserveerd om ieder gerecht te transformeren.
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel zout
1 theelepel peper
35 g peterselie
35 g bieslook
35 g basilicum
250 g boter, op kamertemperatuur
Stap voor stap
Snijd de bovenkant van een knoflookbol af en plaats de bol op een stuk aluminiumfolie. Sprenkel er olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Wikkel de knoflook volledig in de aluminiumfolie en rooster 45 minuten in een oven op 200°C.
Doe de peterselie, bieslook en basilicum in de KitchenAid draadloze hakmolen.
Sluit het deksel en zet de snelheid op 2. Druk op de pulse/aan-knop om te verwerken tot het mengsel fijngehakt is.
Doe de zachte boter in een grote kom en besprenkel met de gehakte verse kruiden en geroosterde knoflook. Meng met een lepel tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
Rol de boter in een staaf met huishoudfolie. Zet dit 1 uur in de koelkast tot de kruidenboter een stevige consistentie heeft.