Kruidig aardbeiensorbet
Kruidig aardbeiensorbet
Hulpmiddelen
Ingrediënten
180 ml ongezoete amandelmelk (of sojamelk, kokosmelk)
85 g fijngehakte, ontpitte dadels
middelgrote paprika, grof gehakt
kop goji-bessen (optioneel, azië)
snufje cayennepeper of meer naar smaak (optioneel)
640 g bevroren aardbeien
Stap voor stap
Doe de melk, dadels, paprika, goji-bessen en cayennepeper (indien gebruikt) in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender.
Sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op de hoogste snelheid totdat de dadels, de paprika en de goji-bessen volledig verpulverd zijn en het mengsel glad is.
Schraap de binnenkant van de mengbeker schoon met de zachte zijde van de stamper.
Voeg de bevroren aardbeien toe, sluit het deksel, verwijder de dop uit het deksel en steek er de stamper in.
Houd de stamper stevig vast en pureer 30 seconden op een snelheid van 11 tot 20. Begeleid het fruit tussen de messen totdat het zacht maar nog bevroren is.
Schep uit en serveer onmiddellijk (net als froozen yogurt) of laat 2 uur in de vriezer staan voor een harder sorbet.
Laat niet langer in de vriezer staan om ijskristallen te voorkomen.