Kruidige appelmuffins
Als je veel appels in de fruitschaal hebt liggen, kun je hier kruidige wintermuffins van maken.
Kruidige appelmuffins
Als je veel appels in de fruitschaal hebt liggen, kun je hier kruidige wintermuffins van maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel baksoda
1 theelepel zout
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel vanillepoeder
100 g donkere suiker
3 eieren
100 g bruine boter, afgekoeld
3 appels
Stap voor stap
Voeg de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout toe aan de zeef met weegschaal en zeef het boven een kom.
Meng alle kruiden en voeg toe aan het bloemmengsel. Voeg de donkere suiker, de eieren en de bruine boter toe.
Mix op snelheid 1 tot het geheel een beslag vormt. Voeg de plakjes appel toe en meng kort.
Vul de muffinvormpjes met het beslag en leg er nog wat plakjes appel en havermout bovenop. Bak 25 minuten op 185 °C.