Latte macchiato
Dit drankje is een genot voor de Makers. Het bestaat uit warme melk en romig melkschuim met de rijke smaak van espresso!.
Latte macchiato
Dit drankje is een genot voor de Makers. Het bestaat uit warme melk en romig melkschuim met de rijke smaak van espresso!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
130 ml melk
25 ml (1 shot) espresso
cacao of kaneelpoeder
suiker
Stap voor stap
Latte macchiato betekent "gemarkeerde" of "gevlekte" melk in het Italiaans. Wanneer je de espresso in het glas schenkt, zou je een drankje moeten krijgen dat uit 3 mooie lagen bestaat, omdat de espresso boven de melk en onder het melkschuim moet drijven. De latte macchiato heeft dezelfde verhoudingen qua ingrediënten als de cappuccino maar deze worden in een andere volgorde toegevoegd.
Schuim de melk op in een 'microschuim' dat bijna het dubbele volume van de oorspronkelijke melk bevat, met behulp van het stoompijpje.
Bereid de espresso-shot in je favoriete kopje.
Giet de melk in een hoog, hittebestendig glas en gebruik een lepel om te voorkomen dat het schuim erin valt. Zodra de melk in het glas is geschonken, lepel je het schuim erop.
De espresso-shot moet voorzichtig in het midden van de opgeschuimde melk worden gegoten. Schenk zachtjes zodat er een laagje espresso onder het schuim ontstaat, zonder dat het met de warme melk wordt vermengd.
Gebruik havermelk voor een zuivelvrij alternatief.