Lavendeltruffels van witte chocolade
Verwen jezelf met deze overheerlijke lavendeltruffels van witte chocolade. Een heerlijk lentetoetje of een zelfgemaakt cadeau.
Lavendeltruffels van witte chocolade
Verwen jezelf met deze overheerlijke lavendeltruffels van witte chocolade. Een heerlijk lentetoetje of een zelfgemaakt cadeau.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 ml volle slagroom
1 theelepels culinaire lavendelbloemen
450 g witte chocolade
20 g honing
follow manufacturers guidelines paarse/lila voedingskleurstof
2 eetlepels kokosolie
Stap voor stap
Verwarm de dikke room in een kleine sauspan op middelhoog vuur totdat het net begint te sudderen. Haal de room van het vuur en roer de gedroogde lavendelbloemen erdoor. Voeg 3 reepjes verse citroenschil toe. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten trekken om de room te doordrenken met lavendelsmaak.
Hak 250 g witte chocolade fijn en doe het in een hittebestendige kom. Giet de warme room door een zeef over de chocolade. Voeg de honing toe. Gebruik de handmixer op lage snelheid om de ingrediënten te combineren totdat de ganache er glanzend uitziet. Voeg een kleine hoeveelheid voedingskleurstof toe aan het mengsel indien je de truffels wat kleur wilt geven.
Bedek de kom met plasticfolie en laat de ganache minstens 2 uur in de koelkast afkoelen tot het stevig genoeg is om vorm te geven. Zodra het is afgekoeld, schep je kleine porties van de ganache op en rol je ze tot gladde balletjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestuif indien nodig de truffels en je handen met poedersuiker om ze minder plakkerig te maken, waardoor het rollen makkelijker wordt. Laat 15 minuten afkoelen.
Verhit de resterende witte chocolade en kokosolie totdat het volledig gesmolten is. Plaats de truffels op een spies en dompel ze onder in de gesmolten chocolade tot ze volledig bedekt zijn. Garneer met wat lavendelbloemen.