Skip the navigation

Makkelijke courgettelasagne

KitchenAid chef-kok

Als je zin hebt in een lichter alternatief voor lasagne is deze versie met courgette echt een aanrader.

zucchinilasagna_thumbnail.jpg

Makkelijke courgettelasagne

KitchenAid chef-kok

Als je zin hebt in een lichter alternatief voor lasagne is deze versie met courgette echt een aanrader.

Hulpmiddelen

StandMixer
SheetCutter
Voorbereiden
15min
Koken
35min
Totaal
50min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

3 courgettes

3 theelepels zout

1 ui

200 g spinazie

1 eetlepel olijfolie

750 g ricotta

1 theelepel peper

1/2 theelepel nootmuskaat

90 g pesto

150 g geraspte emmentaler

Stap voor stap

  1. Gebruik de Japanse groentesnijder met het fijne mes om de courgettes in dunne repen te snijden. Sprenkel 2 eetlepels zout over de courgette en laat 15 minuten staan. Gebruik keukenpapier om het water uit de courgette te drukken.

  2. Snipper de ui en bak 5 minuten in olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot hij is geslonken. Laat het water van de spinazie aflekken in een vergiet.

  3. Voeg de ricotta, 1 theelepel zout, peper, nootmuskaat en pesto toe aan de kom van een mixer/keukenrobot met menghaak. Mix op snelheid 2 tot alles is gemengd.

  4. Leg een laag plakken courgette op de bodem van een ovenschaal. Smeer in met 1/3 van het ricottamengsel en 1/3 van de spinazie. Herhaal deze stap nog 2 keer. Maak af met een laatste laag courgette. Bestrooi met de emmentaler (kaas).

  5. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.