Makkelijke courgettelasagne
Als je zin hebt in een lichter alternatief voor lasagne is deze versie met courgette echt een aanrader.
Makkelijke courgettelasagne
Als je zin hebt in een lichter alternatief voor lasagne is deze versie met courgette echt een aanrader.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 courgettes
3 theelepels zout
1 ui
200 g spinazie
1 eetlepel olijfolie
750 g ricotta
1 theelepel peper
1/2 theelepel nootmuskaat
90 g pesto
150 g geraspte emmentaler
Stap voor stap
Gebruik de Japanse groentesnijder met het fijne mes om de courgettes in dunne repen te snijden. Sprenkel 2 eetlepels zout over de courgette en laat 15 minuten staan. Gebruik keukenpapier om het water uit de courgette te drukken.
Snipper de ui en bak 5 minuten in olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot hij is geslonken. Laat het water van de spinazie aflekken in een vergiet.
Voeg de ricotta, 1 theelepel zout, peper, nootmuskaat en pesto toe aan de kom van een mixer/keukenrobot met menghaak. Mix op snelheid 2 tot alles is gemengd.
Leg een laag plakken courgette op de bodem van een ovenschaal. Smeer in met 1/3 van het ricottamengsel en 1/3 van de spinazie. Herhaal deze stap nog 2 keer. Maak af met een laatste laag courgette. Bestrooi met de emmentaler (kaas).
Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.