Skip the navigation

Matchapannenkoeken

KitchenAid chef-kok

Luchtige ontbijtpannenkoeken met een Japanse twist.

Import-Recipe - Matcha Pancakes

Matchapannenkoeken

KitchenAid chef-kok

Luchtige ontbijtpannenkoeken met een Japanse twist.

Hulpmiddelen

HandBlender
Voorbereiden
20min
Totaal
20min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 ei

140 ml melk

30 g gesmolten boter

130 g bloem

2 theelepels bakpoeder

2 theelepels matchapoeder

1/2 theelepel zout

neutrale olie

Stap voor stap

  1. Dit recept is voor 9 pannenkoeken.

  2. Breek een ei in de kan van de draadloze staafmixer. Mix gedurende 20 seconden tot de consistentie schuimig wordt.

  3. Voeg de melk en de gesmolten boter toe. Mix gedurende 30 seconden.

  4. Zeef de bloem, het bakpoeder, de matcha en het zout in een kom.

  5. Voeg de gezeefde gedroogde ingrediënten toe aan het eimengsel en meng tot een glad en dik beslag ontstaat.

  6. Verhit wat neutrale olie in een koekenpan en giet er een lepel van het beslag in. Bak gedurende 1 minuut en draai om. Bak de andere tweede gedurende ongeveer 30 seconden.

  7. Serveer de pannenkoeken met je favoriete toppings.