Mediterraanse burgers
Heerlijke hamburgers met een mediterraanse twist, geserveerd in pitabroodjes.
Mediterraanse burgers
Heerlijke hamburgers met een mediterraanse twist, geserveerd in pitabroodjes.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
450 g een stuk biefstuk zonder botten, grof gehakt
200 g korte krabbetjes zonder botten, grof gehakt
6 pitabroodjes
1 witte ui, grof gehakt
8 blaadjes verse munt
1/4 eetlepel gekneusde zwarte peperkorrels
1/2 eetlepel zout
1/4 eetlepel harissakruiden
8 groene olijven, gehakt
2 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels tzatziki
50 g rucola
1/2 komkommer, in plakjes
Stap voor stap
Doe het rundvlees 15 minuten in de vriezer voordat je het gaat malen.
Monteer de grove maalschijf op de metalen voedselmolen en bevestig deze op de mixer/keukenrobot.
Haal het rundvlees uit de vriezer.
Meng het rundvlees, de witte ui, munt, zwarte peper, zout, harissakruiden, pijnboompitten en olijven bij elkaar in een grote kom.
Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en voer het vlees in de metalen voedselmolen in.
Maak 4 hamburgers van het rundergehakt en laat de hamburgers 15 minuten rusten in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Plaats de hamburger op de barbecue en gril deze aan beide kanten.
Gril de pitabroodjes.
Vul de pitabroodjes met rucola, de mediterraanse hamburger, tzatziki en enkele plakjes komkommer.