Groentesoep
Groentesoep
Hulpmiddelen
Ingrediënten
120 g uien, gepeld en in vieren gesneden
1 knoflookteentje, gepeld
100 g gerookte bacon, in blokjes
2 eetlepels olijfolie
120 g wortels, geschild, in blokjes van 0,5 cm
120 g vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes van 0,5 cm
2 stengels groene bleekselderijstengels, in blokjes van 0,5 cm
120 g courgettes, gesneden in blokjes van 0,5 cm
200 g tomatenblokjes uit blik
100 g witte bonen, uitgelekt
2 blokjes groentebouillon
1 laurierblad
1 l Water
100 g schelpjespasta, ongekookt
peper
zout
Stap voor stap
Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de ui en knoflook toe. Sluit het deksel en druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag. Vervang het MultiBlade-mes door de StirAssist-menger. Doe de olijfolie en de bacon in de kom. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Selecteer 'BOIL P3' en druk op de startknop. Stap 1 wordt op het display weergegeven. Druk op Start om te bevestigen.
Na stap 1: voeg alle andere ingrediënten toe behalve de pasta. Sluit het deksel, maar verwijder voordat je dat doet eerst het maatbekertje. Druk op Start om stap 2 te starten.
Na stap 2: voeg de pasta toe. Sluit het deksel, maar verwijder voordat je dat doet eerst het maatbekertje. Druk op Start om stap 3 te starten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer heet. Heerlijk wanneer geserveerd met geraspte Parmezaanse kaas, een lepel groene pesto (zie recept) en dikke sneetjes meergranenbrood.
Als je pasta gebruikt waarvoor een langere bereidingstijd nodig is, pas je de tijd aan bij Stap 3.